Skip to content

Maisto produktų derinimas

Produktai Geriausi deriniai Blogiausi deriniai
Vaisiai (pusrūgščiai ir nerūgštūs)
Rūgštus pienas
Rūgštūs vaisiai, krakmolas (grūdiniai, duona, kiti krakmolingi produktai), baltymai, pienas
Rūgštūs vaisiai
Kiti rūgštūs vaisiai, riešutai, rūgštus pienas
Saldumynai, krakmolingi produktai, baltymai (išskyrus riešutus)
Žalios daržovės
Visi baltymai, visi krakmolingi produktai
Pienas
Krakmolingi produktai
Žalios daržovės, gyvuliniai ir augaliniai riebalai
Visi baltymai, vaisiai, rūgštys, cukrus
Mėsa (įvairi)
Žalios daržovės
Pieno produktai, krakmolingi produktai, saldumynai, kiti baltymai, rūgštūs vaisiai ir daržovės, augalinis aliejus
Riešutai (dauguma rūšių)
Žalios daržovės, rūgštūs vaisiai
Pieno produktai, krakmolingi produktai, saldumynai, kiti baltymai, rūgštūs produktai, augalinis aliejus, lašiniai
Kiaušiniai
Žalios daržovės
Pieno produktai, krakmolingi produktai, saldumynai, kiti baltymai, rūgštūs produktai, augalinis aliejus, lydyti kiauliniai taukai, lašiniai
Pienas
Gerti atskirai arba su rūgščiais vaisiais
Visi  baltymai, žalios daržovės,  krakmolingi produktai
Gyvuliniai  riebalai
Visi  grūdiniai
Visi baltymai
Melionai (įvairių rūšių)
Geriau valgyti atskirai
Visi produktai
Grūdai
Žalios daržovės
Rūgštūs vaisiai, visi baltymai, saldumynai, pienas
Salotos,  ankštiniai, žirniai  (išskyrus žalias pupas ir kt.)
Žalios daržovės
Visi baltymai, saldumynai, pienas, vaisiai (įvairūs), sviestas ir augalinis  aliejus, grietinėlė, lašiniai, lydyti kiauliniai taukai

Ištrauka iš Majos Gogulan knygos ,,Sudie, ligos”.